Annonce
Det sociale er i høj grad også i fokus, når en flok mænd mødes hver torsdag for at brygge øl i et af Depotgårdens værksteder. Faktisk er de blevet så gode venner, at de jævnligt mødes uden for bryggeriets rammer. Foto: Kathrine Jensen
Elbobladet

Humle og hygge er hovedingredienserne

Hver torsdag mødes fem mænd for at brygge øl på Depotgården i Fredericia. De kan lave 60 liter ad gangen, men der går et par måneder, før øllets smag sidder lige i skabet. Flaskerne tager mændene selv med hjem.

Annonce
  • Det sociale er i høj grad også i fokus, når en flok mænd mødes hver torsdag for at brygge øl i et af Depotgårdens værksteder. Faktisk er de blevet så gode venner, at de jævnligt mødes uden for bryggeriets rammer. Foto: Kathrine Jensen
  • Først skal malten lige males en smule. Det er for at frigive alle de gode smage, der trækkes fra malten, når først det rammer væsken i gruekedlen. Foto: Kathrine Jensen
  • Henning Jensen sender det umalede malt gennem kværnen. Kværnen er blevet bygget af Benny Eiberg. Foto: Kathrine Jensen
  • 60 liter kommende øl står i gruekedlen i brygger-værkstedet. Der holdes jævnligt øje med væsken, temperaturen tjekkes og justeres. Kedlen kører på gas, men da det er svært at regulere varmen, er der et el-varmelegme i gruekedlens bund. Foto: Kathrine Jensen
  • Væskens temperatur tjekkes med jævne mellemrum. Opskriften skal følges nøje for at få det bedste resultat. Foto: Kathrine Jensen
  • 71-årige Benny Eiberg viser, hvordan øllet tappes på flasker. Der står et skab i brygger-værkstedet fyldt med halvliters tomme flasker. Mændene vurderer, at de samlet har over 1000 flasker. Foto: Kathrine Jensen
  • Henning Jensen viser, hvordan kapslen kommer på de halvliters øl. De har selv alle remedierne til hele processen. Fra maling af malt til at påføre kapsler. Foto: Kathrine Jensen
  • Lige nu står et par tønder til gæring. Der bliver jævnligt holdt øje med gærlåsen. Bobler den kun en gang i minuttet - cirka - er øllet ved at være færdig. Foto: Kathrine Jensen
  • Men der skal da også smages... Vi prøvesmager en af de tidligere produktioner. Mændene har alle deres eget glas med navn graveret. Foto: Kathrine Jensen
Elbobladet

Nu skal der mere fokus på midtbyens udvikling:  - Det er vores liv og levebrød, det handler om

Annonce
Elbobladet

Døv eller blind? Det skal ikke forhindre dig i en stor oplevelse

Annonce
Elbobladet

Syng sammen i Christianskirken

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Se video - Steen sagde farvel: 'Pas på Christian - pas på Fredericia'

Elbobladet

Få læsetips på biblioteket

Elbobladet

Se pukkelhvalen svømme i Lillebælt: Det store havdyr underholdt campister og strandgæster, mens hval-skipper ærgrer sig

Elbobladet

Stort møbelhus er blevet del af ny kæde og sælger ud: - Vi forærer jo stort set tingene væk

Elbobladet

Disse mudrede ben sender en formue til kamp mod ond sygdom

Elbobladet

Royal Run har fødderne - men mangler hænderne: 210 frivillige er ikke nok

Elbobladet

Gratis softice til de hurtige: Havnegrill gør klar til sæsonåbning

Elbobladet

Afskedsreception for kirkegårdsleder

Elbobladet

100 militærheste vender tilbage til Fredericia: Skal fejre helt særlig 6. Juli

Elbobladet

Se video og galleri: Hele det danske forsvar er troppet op i Fredericia - det vækker barndomsminder om at lege krig

Elbobladet

Italiensk restaurant skifter navn inden snarlig åbning

Annonce